Italiensk maräng med färskostmousse och hjortron
Dessert
Efterrätt
Middag
•
Lyxig dessert som lyfter det svenska guldet, hjortron och ost! Krämigt, sött och syrligt - passar alla smaker. Det går utmärkt att förbereda denna dessert några dagar innan den ska avnjutas. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
Färskostmousse:
| 300 g | |
| 3 dl | |
|
Gelatinblad
|
5 |
|
Äggulor
|
2 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
½ dl |
Hjortronmylta:
|
Frysta hjortron
|
500 g |
|---|---|
|
Ekologisk citron
|
1 |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Stjärnanis
|
2 |
Italiensk maräng:
|
Äggvitor, ca 150 g
|
5 |
|---|---|
|
Salt
|
½ krm |
|
Strösocker, ca 250
|
2¾ dl |
|
Vatten
|
½ dl |
Gör så här
Färskostmousse:
Hjortronmylta:
Italiensk maräng:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
769 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 4,9 % | 9,2 g |
| Fett: | 40,1 % | 34,9 g |
| Kolhydrater: | 55 % | 104,2 g |