Öppen hummerravioli med smörad hummersås
•
Hummern i Sverige får fiskas mellan september och december. Fantastisk hummer som är bland de bästa i världen. Passa på att lyxa till med hummer på nyår! Här serveras den i en öppen ravioli tillsammans med kål och ost för att lyfta hummersmaken, fantastiskt gott och snällare för plånboken, eftersom du adderar kål och ost till rätten. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Desirée Jaks
Årets Kock 2023
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pastadeg:
Hummersås:
Hummerfyllning:
Vid servering:
Energi:
1030 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 79 g |
Ingredienser
Pastadeg:
Durumvetemjöl
|
300 g |
---|---|
Ägg
|
3 |
Äggula
|
1 |
Olivolja
|
1 msk |
Hummersås:
2 dl | |
Gul lök
|
1 |
Liten morot
|
1 |
Liten fänkål
|
1 |
Matolja
|
2 msk |
Tomatpuré
|
2 msk |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Skaldjursfond
|
3 msk |
Vatten
|
10 dl |
Rosmarinkvist
|
1 |
200 g | |
Champagnevinäger
|
|
Salt
|
Hummerfyllning:
Vitkål
|
250 g |
---|---|
Champagnevinäger
|
|
Salt
|
|
Nymalen svartpeppar
|
|
100 g | |
Svenska kokta humrar, ca 600 g hummerkött
|
2 |
150 g | |
100 g | |
Chili flakes
|
Till servering:
Smörgåskrasse
|
1 ask |
---|---|
Dillvippor
|
½ dl |