Misostekt oxfilé med jordärtskocka, soja och steklök
2 tim
Varmrätt
•

En underbar oxfilé med asiatisk touch smaksatt med miso och soja. Oxfilen serveras med Jordärtskockor på två sätt - rostade och som kräm. En smakrik och läcker rätt att servera vid festliga tillfällen! Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.

Jimmi Eriksson
Årets kock 2016

Ingredienser
Oxfilé och steklök:
Oxfilé
|
800 g |
---|---|
Misopasta
|
2 msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk | |
Små gula lökar, gärna gul och röd med skal kvar
|
10 |
Rostad jordärtskocka:
Jordärtskockor
|
500 g |
---|---|
50 g | |
Salt
|
1 tsk |
Vinägersky:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Rödvinsvinäger
|
3 msk |
Köttbuljong
|
8 dl |
Färsk timjan
|
5 kvistar |
Majsstärkelse
|
2 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Jordärtskockskräm:
Jordärtskockor
|
300 g |
---|---|
3 dl | |
100 g |
Till fritering:
Rapsolja
|
2 dl |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
---|
Gör så här
Oxfilé och steklök:
Rostad jordärtskocka:
Vinägersky:
Jordärtskockskräm:
Servering:
Lägg till recept till tillagad

Video
Så lägger du upp din huvudrätt snyggt
Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, visar hur du lägger upp din nyårsmiddag som en riktig proffskock.

