Timjanstekt kalv med svartvinbärssky

Timjanstekt kalv med svartvinbärssky

1 tim Huvudrätt
Stekt kalv med en god och vacker sås med svarta vinbär, istället för rödvinssås, som passar perfekt till kalvköttet och de glaserade rotfrukterna. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Klart!
Tips:

Tips! Stek på köttet i stekpanna innan man skivor upp det, för bästa ”nystekta känsla”.

Kalvytterfilé kan bytas ut mot innanlår.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

680 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum