Nykokt hummer med grönsakscevice och korianderyoghurt

Nykokt hummer med grönsakscevice och korianderyoghurt

Betyg

(18 st)

Unna er en läcker hummer de luxe i ett fyrverkeri av läckra asiatiska smaker. Njut som förrätt eller till midnattens champagne.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 humrar à ca 400g
  • 3 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 50 g dillstjälkar

Grönsakscevice:

  • 1 mango
  • ¼ gurkor
  • 1 bifftomat
  • 1 avokado
  • 50 g salladslök

Dressing:

  • 1 tsk rårörsocker
  • 1 msk olivolja med smak av citron
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • ½ finhackad färsk röd chili

Korianderyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Koka lagen till humrarna 5 min i en stor kastrull. Lägg i humrarna med huvudet före och sjud 5 min. Dra kastrullen åt sidan och låt humrarna svalna i lagen ca 30 min. Skala mangon och ta bort kärnan. Skala gurka och tomat med potatisskalare och ta bort kärnorna. Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadon. Strimla salladslöken. Blanda socker, olja, lime och chili. Skär frukt och grönsaker i bitar och blanda med dressingen. Hacka koriandern fint och blanda med yoghurt, honung och lime. Dela humrarna och servera dem ljumma med grönsakscevice och korianderyoghurt.

Tips:

Värm kokt delad hummer i ca 2 dl kokande lättsaltat vatten i en låg vid kastrull 1 min under lock. Vattnet får inte täcka hummern.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem