Nykokt hummer med grönsakscevice och korianderyoghurt

Nykokt hummer med grönsakscevice och korianderyoghurt

45 min Förrätt
Unna er en läcker hummer de luxe i ett fyrverkeri av läckra asiatiska smaker. Njut som förrätt eller till midnattens champagne.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nykokt-hummer-med-gronsakscevice-och-korianderyoghurt/

Gör så här

  • Koka lagen till humrarna 5 min i en stor kastrull.
  • Lägg i humrarna med huvudet före och sjud 5 min. Dra kastrullen åt sidan och låt humrarna svalna i lagen ca 30 min.
  • Skala mangon och ta bort kärnan. Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadon.
  • Skala gurka och tomat med potatisskalare. Dela dem och ta bort kärnorna. Strimla salladslöken.
  • Blanda socker, olja, lime och chili. Skär frukt och grönsaker i bitar och blanda med dressingen.
  • Hacka koriandern fint och blanda med yoghurt, honung och lime.
  • Dela humrarna och servera dem ljumma med grönsakscevice och korianderyoghurt.
Klart!

Värm kokt delad hummer i ca 2 dl kokande lättsaltat vatten i en låg vid kastrull 1 min under lock. Vattnet får inte täcka hummern.

Energi:

270 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Humrar à ca 400g
2
Lag:
Vatten
3 liter
Salt
1 dl
Dillstjälkar
50 g
Grönsakscevice:
Mango
1
Avokado
1
Gurka
¼
Bifftomat
1
Salladslök
50 g
Dressing:
Rårörsocker
1 tsk
Olivolja med smak av citron
1 msk
Lime
rivet skal och saft av ½
Finhackad färsk röd chili
½
Korianderyoghurt:
2 dl
Färsk koriander
1 kruka
Flytande honung
1 msk
Lime
rivet skal och saft av ½