Löjrom med potatiskräm, lagrad ost och färsk pepparrot
45 min
Förrätt
•
Len potatiskräm med krispigt bröd, brynt smör och löjrom. En underbart god, enkel men ändå lyxig förrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Laga bara den här rätten eller kockens hela festliga nyårsmeny.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Potatiskräm:
Brödkrisp:
Till servering:
Vid servering:
Energi:
450 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 32 g |
Ingredienser
Potatiskräm:
Potatisar, fast sort
|
4 |
---|---|
50 g | |
50 g | |
½ dl | |
Salt
|
Brödkrisp:
Surdegsbröd
|
2 skivor |
---|---|
1 msk |
Potatisar, fast sort
|
2 |
---|---|
Liten rödlök
|
1 |
Färsk pepparrot
|
20 g |
125 g | |
Löjrom
|
180 g |
Dillstjälk
|
1 |