Dovhjort med jordärtskockskräm
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Dovhjortsfilé med underbar kräm på jordärtskockor blir till en underbar kombination i denna lyxiga rätt. Syrliga, syltade lökar, en ljuvlig löksky och krispigt ostströssel toppar rätten.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Energi:
985 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 64 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 62 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.
Ingredienser
Dovhjortsfilé eller rådjursfilé
|
800 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Ostströssel
Stora champinjoner
|
4 |
---|---|
1 msk | |
Rapsolja
|
1 msk |
75 g |
Citronsyltad lök
Röda små gula lökar
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Pressad citronsaft
|
¾ dl |
Jordärtskockskräm
Jordärtskockor
|
700 g |
---|---|
3 dl | |
75 g |
Löksky
Rödlökar
|
2 |
---|---|
2 msk | |
Strösocker
|
1 msk |
Pressad citronsaft
|
2 msk |
Köttbuljong
|
5 dl |
Majsstärkelse
|
1 tsk |