Blåmögelostkräm med rödlöksmarmelad och pinjenötter

Blåmögelostkräm med rödlöksmarmelad och pinjenötter

45 min Buffé
Smakrik ost och karamelliserad lök är suveräna smakkompisar.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Mixa blåmögelost, färskost och mjölk med stavmixer till en slät kräm.
  • Skala och strimla rödlöken tunt.
  • Smält socker i en kastrull och värm tills den är karamelliserad. Sänk värmen och vispa ner balsamvinäger och vatten.
  • Rör med handvisp tills socker och vätska blandas helt. Tillsätt rödlök och sjud på låg värme tills löken är mjuk, 8-10 min.
  • Rosta pinjenötterna på medelvärme tills de är gyllene.
  • Bryt knäckebröden i mindre bitar. Fördela ädelostkräm på knäckebröden och toppa med marmelad, pinjenötter och krasse.
Klart!
Energi:

81 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 5 g

Ingredienser

75 g
50 g
1 msk
Rödlök
1
Strösocker
1 msk
Balsamvinäger
4 msk
Vatten
1 msk
Pinjenötter
2 msk
Knäckebröd av råg, t ex Finncrisp
4 skivor
Krasse
½ ask