Blåmögelostkräm med rödlöksmarmelad och pinjenötter

Blåmögelostkräm med rödlöksmarmelad och pinjenötter

45 min
Buffé
Smakrik ost och karamelliserad lök är suveräna smakkompisar.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/blamogelostkram-med-rodloksmarmelad-och-pinjenotter/

Gör så här

  • Mixa blåmögelost, färskost och mjölk med stavmixer till en slät kräm.
  • Skala och strimla rödlöken tunt.
  • Smält socker i en kastrull och värm tills den är karamelliserad. Sänk värmen och vispa ner balsamvinäger och vatten.
  • Rör med handvisp tills socker och vätska blandas helt. Tillsätt rödlök och sjud på låg värme tills löken är mjuk, 8-10 min.
  • Rosta pinjenötterna på medelvärme tills de är gyllene.
  • Bryt knäckebröden i mindre bitar. Fördela ädelostkräm på knäckebröden och toppa med marmelad, pinjenötter och krasse.
Klart!
Energi:

81 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 5 g

Ingredienser

75 g
50 g
1 msk
Rödlök
1
Strösocker
1 msk
Balsamvinäger
4 msk
Vatten
1 msk
Pinjenötter
2 msk
Knäckebröd av råg, t ex Finncrisp
4 skivor
Krasse
½ ask
Inkluderad
Knäckebröd
Budget
2 tim
Knäckebröd
(2)