Skaldjursbisque med hummer och picklad gurka

Skaldjursbisque med hummer och picklad gurka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

1 tim

En bisque är en fransk soppa gjord på silad skaldjursbuljong. Med hummer blir den till en lyxig förrätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Skaldjursbisque:

  • 1 kokt hummer
  • ca 250 g räkskal
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ fänkål, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • ¼ rotselleri, tärnad
  • 2 tomater, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk kumminfrön
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 5 dl Arla® vispgrädde vispgrädde 40%
  • ½ citron
  • salt och svartpeppar

Gurksallad:

  • 1 msk vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ gurka
  • ½ fänkål
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skaldjursbisque:

Dela hummern och plocka ur allt kött. Dela det i mindre bitar och lägg åt sidan. Smält hälften av smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs hummerskal och räkskal 2-3 min. Tillsätt grönsaker, tomatpuré och kumminfrön. Fräs ytterligare 3-4 min. Häll på vin och vatten. Sjud ca 20 min. Ta från värmen och låt dra ytterligare 20 min. Sila vätskan och koka ner den tills ca 5 dl återstår. Häll på vispgrädde och koka upp. Ta från värmen, tillsätt citronsaft och resterande smör. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Gurksallad:

Rör ihop vatten, socker, ättika, olivolja och salt till en dressing. Dela och kärna ur gurkan. Skiva gurka, fänkål och lök tunt, gärna på mandolin. Blanda med dill och dressing före servering.

Till servering:

Fördela gurksallad och hummerkött i mitten på djupa tallrikar. Häll upp den varma soppan i en kanna och häll i tallrikarna vid bordet.

Tips:

Många sparar och fryser in överblivna räkskal för framtida soppkok. Men du kan givetvis använda skalet från färska räkor till detta recept. Räkorna kan du sedan använda som topping tillsammans med hummern och salladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag