Mjölkchoklad med mandelbiscotti och färska bär

Mjölkchoklad med mandelbiscotti och färska bär

1 tim
Efterrätt
Toms efterrätt är en len, frisk och knaprig dröm. Helt enkelt försvinnande god. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom  Sjöstedt
Tom Sjöstedt Årets kock 2008
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchoklad-med-mandelbiscotti-och-farska-bar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Börja med mandelbiscotti.
  • Vispa socker, ägg och äggula. Vänd ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten i två längder på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något.
  • Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan upp. Sänk värmen i ugnen till 125° och torka skorporna ca 30 min.
  • Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta från värmen och rör ner chokladen tills den smälter.
  • Bred ut chokladen på 4 tallrikar och låt stå ca 30 min.
  • Lägg bären på chokladen. Hacka 2-3 biscotti och strö över. Garnera med lite flingsalt och citronmeliss.
Klart!

Ingredienser

Mjölkchoklad
150 g
1 dl
Mandelbiscotti:
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Äggula
1
Liten citron, rivet skal
½
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
½ tsk
Mandel
3 dl
Färska bär:
Hallon
1 dl
Blåbär
½ dl
Röda vinbär
1 dl
Flingsalt
½ tsk
Citronmeliss
½ kruka