Mjölkchoklad med mandelbiscotti och färska bär

Mjölkchoklad med mandelbiscotti och färska bär

Betyg

(21 st)

Toms efterrätt är en len, frisk och knaprig dröm. Helt enkelt försvinnande god.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Mandelbiscotti:

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • rivet skal av ½ liten citroner
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl mandel

Färska bär:

  • 1 dl hallon
  • ½ dl blåbär
  • 1 dl röda vinbär
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ krukor citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med mandelbiscotti. Vispa socker, ägg och äggula. Vänd ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten i två längder på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något. Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan upp. Sänk värmen i ugnen till 125° och torka skorporna ca 30 min. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och rör ner i chokladen tills den smälter. Bred ut chokladen på 4 tallrikar och låt stå ca 30 min. Lägg bären på chokladen. Hacka 2-3 biscotti och strö över. Garnera med lite flingsalt och citronmeliss.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem