Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing
2 tim
Förrätt
•

Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.
Ingredienser
Kokta hummerstjärtar
|
2 |
---|
Marinad:
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
Kvistar färsk timjan
|
5 |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
½ krm |
Morot
|
400 g |
Pressad citron
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
50 g | |
½ dl |
Hasselnötsdressing:
1 msk | |
Hummerfond
|
1 dl |
Pressad citron
|
1 msk |
Hackade, rostade hasselnötter
|
½ dl |
Färsk dill
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
390 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 19 g |
Fett: | 30 g |

