Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(63 st)

Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 kokta hummerstjärtar

Marinad

Hasselnötsdressing

Gör så här:

Gör så här:

Skala hummerstjärtarna och dela dem på längden. Rör ihop marinaden och lägg i hummern. Marinera i kyl minst 2 tim. Skala morötterna. Skär hälften i långa band med en potatisskalare. Koka samman citronsaft och socker, lägg i morotsbanden och kyl ner. Sätt ugnen på 175°. Rosta resten av morötterna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka. Bryn smöret och mixa med rostade morötter och crème fraiche. Smaka av med salt. Koka samman smör och hummerfond till dressingen tills ½ dl återstår. Blanda med citronsaft och hasselnötter. Värm hummern försiktigt i sin marinad. Servera med ljummen morotskräm, morotsband och hasselnötsdressing. Garnera med dill.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem