Lammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa
2 tim
Huvudrätt
Middag
•

Underbart recept på lamm serverad med krämig gratäng. Fräsch och välsmakande tomatsalsa skapar fulländning. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.
Ingredienser
Benfri lammstek
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
Hackad färsk rosmarin
|
2 msk |
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Gratäng:
Mjölig potatis
|
400 g |
---|---|
Jordärtskockor
|
400 g |
Gula lökar
|
2 |
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1½ dl |
Tomatsalsa:
Körsbärstomater, gärna olika färger
|
250 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Hackade färsk timjan
|
2 msk |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Chilisås
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Honung
|
1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
870 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 60 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 50 g |

