Lammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa

Lammstek med jordärtskocksgratäng och tomatsalsa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(293 st)

Underbart recept på lamm serverad med krämig gratäng. Fräsch och välsmakande tomatsalsa skapar fulländning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk timjan

Gratäng:

Tomatsalsa:

  • 250 g körsbärstomater, gärna olika färger
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk hackade färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm salt
  • 1 tsk honung

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att förbereda gratängen. Skala och skiva potatis, jordärtskockor och lök. Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt koka under omrörning ca 20 min. Lägg det i en ugnssäker form. Strö över riven ost vid gratinering. Lammstek: Sätt ugnen på 125°. Salta, peppra och krydda köttet med örtkryddor och vitlök. Stek i nedre delen av ugnen till 58° innertemperatur, ca 1 tim och 20 min. Ta ut köttet, täck det med folie och låt det vila ca 30 min. Höj temperaturen till 225°. Tillaga gratängen ca 15 min tills den fått fin färg. Tomatsalsa: Skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken tunt. Blanda ingredienserna till salsan och låt den stå i rumstemperatur medan köttet och gratängen tillagas. Skiva köttet tunt och servera med gratängen och salsan.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 870 kcal
  • Protein: 60 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem