Bakad chokladkräm med apelsingrädde

Bakad chokladkräm med apelsingrädde

Betyg

(31 st)

Sagolik chokladkräm som bakas i ugnen och serveras med chokladsås och grädde som bägge smaksatts med apelsin. Använd gärna små tallrikar som får plats i ugnen. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chokladsås:

  • 4 msk vatten
  • 4 msk kakao
  • 4 msk strösocker
  • 4 tsk Grand Marnier

Apelsingrädde:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp mjölken med kaffebönorna. Låt dra under lock 10 min. Hacka chokladen. Värm smetana i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Sila ner mjölken och rör till en jämn smet. Rör ihop äggula och socker blanda med den varma krämen. Sätt ugnen på 100°. Fördela krämen i 4 djupa tallrikar eller portionsformar och baka i mitten av ugnen ca 35 min. Låt krämen kallna i kyl. Koka upp vatten, kakao och socker, rör ner likören och låt kallna. Vispa grädden lätt och blanda med apelsinskal. Ta fram chokladkrämen 1 tim innan servering. Bred över såsen och servera med apelsingrädde. Garnera ev med krossade eller rivna kaffebönor.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 665 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 51 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem