Crème caramel med hasselnötter och flamberade äpplen

Crème caramel med hasselnötter och flamberade äpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

60+ min

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Crème caramel

  • 2 dl strösocker
  • 4 msk vatten
  • pressad saft av ½ citron
  • 1 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 40 g strösocker
  • ½ vaniljstång
  • 1 ägg
  • 1 äggula

Flamberade äpplen:

  • 1 dl hackade rostade hasselnötter

Gör så här

Gör så här

Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt stå i kyl över natten.

Crème caramel

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Värm socker och vatten i en kastrull på medelhög temperatur på spisen. När blandningen är gyllene tillsätt citron. Lägg ca 2 msk av blandningen i ugnsfasta portionsformar och låt svalna.
  3. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång i en kastrull och låt svalna.
  4. Vispa ägg, äggula och socker fluffigt. Ta upp vaniljstången och vänd ner gräddblandningen i den vispade äggsmeten.
  5. Fyll formarna med äggsmet och baka i vattenbad i ugnen ca 1 tim.

Flamberade äpplen

  1. Gröp kulor ur äpplena och skär ut filéer av clementinens klyftor.
  2. Smält sockret till gyllene färg i en kastrull och tillsätt smör. Tillsätt äpplena och se till att kastrullen är varm.
  3. Tillsätt konjaken och tänd på. När lågan har lagt sig tillsätt clementinfiléerna.

Servering:

  1. Vänd upp formarna med crème caramel på tallrikar.
  2. Fördela den flamberade äppelsalladen på tallrikarna, klicka på gräddfil och strö över nötter.
  3. Garnera ev med blad av oxalis.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 700 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa: