Crème caramel med hasselnötter och flamberade äpplen
2 tim
Efterrätt
•
Denna läckra dessert tar lite tid att laga, men den gör väl mödan värd. Krämig crème caramel med krispiga hasselnötter och flamberade äpplen. Receptet är skapat av Johan Backeus, Årets kock 2017.
Johan Backeus
Årets kock 2017
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Crème caramel:
Flamberade äpplen:
Servering:
Energi:
700 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 87 g |
Fett: | 35 g |
Ingredienser
1 dl |
Crème caramel:
Strösocker
|
2 dl |
---|---|
Vatten
|
4 msk |
Citron
|
pressad saft av ½ |
1 dl | |
1 dl | |
Vaniljstång
|
½ |
Ägg
|
1 |
Äggula
|
1 |
Strösocker
|
½ dl |
Flamberade äpplen:
Äpplen
|
4 |
---|---|
Clementin
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
50 g | |
Calvados
|
1 dl |
Hackade rostade hasselnötter
|
1 dl |
---|