Skummig potatissoppa med pocherat ägg

Skummig potatissoppa med pocherat ägg

Betyg

(18 st)

Potatissoppa är en uppskattad klassiker som är enkel att förbereda. Här en härligt krämig soppa med potatischips på toppen som ger fin krispighet. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pocherat ägg:

  • 4 små ägg
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 8 kvistar färsk körvel
  • potatischips, saltade

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt vin och buljong. Koka upp och låt det koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden och mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar. Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av på papper. Häll soppan i 4 tallrikar. Dela äggen och lägg dem i soppan. Krydda med svartpeppar och toppa med citron, lök och körvel. Servera med potatischips.

Tips:

Tips! Lägg äggen i sopptallrikar och servera soppan vid bordet när gästerna satt sig.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 524 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem