Gratinerade pilgrimsmusslor med mandel och löjrom - Recept | Arla
Gratinerade pilgrimsmusslor med mandel och löjrom

Gratinerade pilgrimsmusslor med mandel och löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Imponera på gästerna med en lyxig förrätt med smörig mandelsås, krispigt bröd och salt löjrom. Du kan förbereda rätten fram till gratineringen. Receptet är skapat av Johan Backeus, årets kock 2017.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ättikslag:

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär varje pilgrimsmussla i 3 skivor och salta lätt.
  3. Rosta mandelspånen i en kastrull och tillsätt syrad grädde. Mixa i smöret med mixerstav och smaka av med citron.
  4. Rosta brödet mitt i ugnen med lite olja och salt.
  5. Koka upp ingredienserna till ättikslagen. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin, och lägg ner den i ättikslagen.
  6. Fördela pilgrimsmusslorna i portionsformar och toppa med mandelsåsen. Gratinera i ugnen tills ytan är gyllene, 5-10 min. Toppa med fänkål, löjrom, bröd och örter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa: