För att få olika former på blomkålen kan duspara 2 stora buketter som skivas tunt på en mandolin. Använd en lagrad vitvinsvinäger för att få en rundare och mjukare syra. Skär ner blomkålens rot och använd i purén. Efter rimningen av torsken, plasta in och frys. Det är lättare att skära tunna skivor när torsken är lättfryst.
325 kcal
Protein: | 15 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 26 g |
Torskrygg, i bit
|
400 g |
---|
Vatten
|
1 liter |
---|---|
Salt
|
4 msk |
Strösocker
|
2 tsk |
Dillfrön
|
2 tsk |
Skalad blomkål
|
600 g |
---|---|
Finhackade schalottenlökar
|
3 |
Skalade sötmandel
|
2 dl |
50 g | |
2 dl | |
1 dl | |
Vitvinsvinäger
|
4 msk |
Salt och peppar
|
|
Tunt skivad rödlök
|
1 |
Olivolja
|
|
Krasse
|
½ ask |