Rimmad torsk med blomkål och mandel

Rimmad torsk med blomkål och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Rimmad torsk ger sälta och ett fastare kött. Denna torsk serveras sedan rå i tunna skivor och toppas med blomkål och mandel på olika vis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g torskrygg, i bit

Rimlag:

  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk dillfrön

Gör så här:

Gör så här:

Koka ihop lagen och låt svalna. Lägg fisken i lagen, låt rimma ca 6 tim. Ta upp fisken och frys in. Plocka blomkålen i små buketter. Fräs schalottenlök med hälften av blomkålen och hälften av mandeln i 25 g smör i en kastrull. Häll på mjölk och grädde, sjud ca 10 min. Mixa till en slät puré. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Hit kan du förbereda. Stek resten av blomkålen och mandeln i en stekpanna med resterande smör. Blanda ner rödlöken och smaka av med salt och peppar. Skär den halvfrysta fisken i tunna skivor och lägg på tallrikar. Ringla över olja och toppa med klickar av puré, blomkålsfräset och klippt krasse.

Tips:

För att få olika former på blomkålen kan duspara 2 stora buketter som skivas tunt på en mandolin.
Använd en lagrad vitvinsvinäger för att få en rundare och mjukare syra.
Skär ner blomkålens rot och använd i purén.
Efter rimningen av torsken, plasta in och frys. Det är lättare att skära tunna skivor när torsken är lättfryst.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem