Arancini med svamp
1 tim 30 min
Förrätt
•
Risotto med svamp är en klassiker. Men allt som är friterad är extra gott! Arancini är friterade kroketter fyllda med krämig risotto. Dessa har underbar smak av svamp och lagrad ost. Umamibomb perfekt som tilltugg till nyår! Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Desirée Jaks
Årets Kock 2023
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Svamp:
Risotto:
Bechamel:
Arancini:
Vid servering:
Ingredienser
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
Matolja
|
2 msk |
2 msk | |
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
Risotto:
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Carnaroli eller arborioris
|
1½ dl |
2 msk | |
Vitt vin
|
1 dl |
Svamp- eller grönsaksbuljong
|
5 dl |
Chili flakes
|
ca ½ tsk |
Vinäger
|
ca 1 tsk |
Salt
|
Bechamel:
1 msk | |
Vetemjöl
|
1 msk |
1 dl | |
1 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Panering:
Ägg
|
2 |
---|---|
Vetemjöl
|
1 dl |
Panko
|
1 dl |
Olja, till fritering
|
Till servering:
2 dl |