Mandelkaka med rårörda hjortron och vispad vaniljkräm

Mandelkaka med rårörda hjortron och vispad vaniljkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

40 min

Sött, salt och syrligt i perfekt balans gör det här till en minnesvärd avslutning på en måltid av det lyxigare slaget. Garnera gärna med lite citronmeliss för ett ännu vackrare resultat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Mandelkaka:

Rårörda hjortron:

  • 250 g frysta hjortron
  • 1 dl strösocker
  • finrivet skal och saft från ½ citron

Vaniljkräm:

Topping:

  • 1 dl rostad och saltad mandel, grovhackad
  • ev. citronmeliss

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rårörda hjortron:

Börja med hjortronen. Blanda alla ingredienser. Låt stå i rumstemperatur tills hjortronen tinat och sockret lös sig i spadet. Rör om då och då.

Mandelkaka:

Sätt ugnen på 175°. Vispa mandelmassa, smör, mjöl och ägg med elvisp 5-7 min tills smeten är slät och luftig. Smöra en avlång form, 10x30 cm. Häll ner smeten och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och skär den i 2 cm tjocka skivor.

Vaniljkräm:

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Vispa vaniljfrön, crème fraiche och florsocker med elvisp tills crème fraichen är tjock och luftig.

Vid servering:

Lägg hjortron i botten på varje tallrik. Stek kakorna på båda sidor i lite smör tills gyllene. Bryt kakorna i mindre bitar och lägg på tallrikarna. Toppa med vaniljkräm, mandlar och citronmeliss.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 820 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 56 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag