Mandelkaka med rårörda hjortron och vispad vaniljkräm
40 min
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Sött, salt och syrligt i perfekt balans gör det här till en minnesvärd avslutning på en måltid av det lyxigare slaget. Garnera gärna med lite citronmeliss för ett ännu vackrare resultat.

Ingredienser
Mandelkaka:
Mandelmassa, grovriven
|
300 g |
---|---|
150 g | |
Vetemjöl
|
¾ dl |
Ägg
|
6 |
Rårörda hjortron:
Frysta hjortron
|
250 g |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Citron
|
finrivet skal och saft från ½ |
Vaniljkräm:
2 dl | |
Vaniljstång
|
1 |
Florsocker
|
1 dl |
Topping:
Rostad och saltad mandel, grovhackad
|
1 dl |
---|---|
Ev. citronmeliss
|
Gör så här
Rårörda hjortron:
Mandelkaka:
Vaniljkräm:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
820 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 62 g |
Fett: | 56 g |

