Mandelpotatisplättar med löjrom

Mandelpotatisplättar med löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(159 st)

Ljuvliga potatisplättar, en svensk variant av blinier, på mandelpotatis med löjrom och syrlig crème fraiche blir till en fantastisk förrätt eller trevliga tilltugg.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med ägg, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små plättar i pannan och stek på medelvärme 1-2 min per sida. Värm ev plättarna en kort stund i 200° varm ugn innan servering. Skala och finhacka rödlöken. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i mindre bitar. Fördela löjrom, lök, crème fraiche, gräslök och citron på plättarna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: