Mandelpotatisplättar med löjrom
45 min
Förrätt
•

Ljuvliga potatisplättar, en svensk variant av blinier, på mandelpotatis med löjrom och syrlig crème fraiche blir till en fantastisk förrätt eller trevliga tilltugg. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Mandelpotatisar
|
4 |
---|---|
Ägg
|
1 |
1 dl | |
½ dl | |
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
2 krm |
Strösocker
|
2 krm |
Rödlök
|
½ |
---|---|
Liten citron
|
1 |
Löjrom
|
100 g |
1 dl | |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
355 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 24 g |

