Gräddmjölkskokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm

Gräddmjölkskokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm

Betyg

(27 st)

60+ min

Kummel är en god och mager fisk med vitt, fast kött som passar utmärkt att tillaga i ugn. Fisken går att byta ut mot t ex torsk, kolja eller sej.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gräddmjölkskokt kummel:

Potatiskräm med purjolök:

Champagnesås:

Stekt bladkål:

Gör så här:

Gör så här:

Gräddmjölkskokt kummel:

1. Sätt ugnen på 50°. Koka upp gräddmjölk, timjan och salt. Lägg bitarna av kummel i en liten ugnssäker form. Häll över gräddmjölksblandningen och täck formen med folié. 2. Baka i ugnen ca 40 min tills fisken har en innertemperatur på 50°. Ta ut formen och låt fisken vila i formen.

Potatiskräm med purjolök:

1. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen. 2. Tvätta purjolöken och strimla den fint. Koka den 2-3 min i vatten, häll av. Klicka ner smöret och gräddfilen i potatisen. Salta och vänd ner purjolöken.

Champagnesås:

1. Skala och hacka lök och palsternacka. Fräs lök, palsternacka och pepparkorn i ca 1 msk smör i en kastrull. Häll på vinäger och champagne. Låt sjuda på svag värme ca 30 min. 2. Sila bort grönsaker och pepparkorn, behåll vätska. Tillsätt grädde, resten av smöret och salta. Koka upp och mixa.

Stekt bladkål:

1. Fräs kålen i smör i en varm stekpanna. Krossa vitlöksklyftan och låt den fräsa med. Salta.

Servering:

1. Ta upp fisken ur gräddmjölken, servera den med potatiskräm, bladkål och champagnesås.

Tips:

Plocka bladkålen genom att riva den i mindre bitar och ta bort den hårda delen i mitten.

Tips:

Man kan täcka formen med fisk med plastfolie, kontrollera att du har en plastfolie som tål värme.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1000 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 79 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem