Bakad fjällröding med ”falsk råraka” rom och brynt sandefjordsås
•
Röding med frasig potatis och krämig sandefjordsås är en underbar rätt perfekt att servera på nyår. Rödingen är en svensk delikatess som ska behandlas varsamt. Se till att du har en bra kökstermometer när du steker fisken så får du garanterat perfekt resultat. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie Sommarström
Årets kock
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Röding:
Falsk råraka:
Brynt sandefjordsås:
Cruditéer:
Servering:
Ingredienser
Röding:
Gurka
|
1 |
---|---|
Citron
|
1 |
Vatten
|
5 dl |
Salt
|
½ dl |
Strösocker
|
¼ dl |
Rödingfiléer
|
600 g |
Falsk råraka:
Fast potatis
|
1½ kg |
---|---|
Frityrolja
|
|
Flingsalt
|
Cruditéer:
Kålrabbi
|
1 |
---|---|
Isbitar
|
Brynt sandefjordsås:
100 g | |
1 dl | |
1 dl | |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
Servering:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Färsk dill
|
1 kruka |
Forellrom
|
50 g |