Äppelflarn med ingefärskräm
45 min
Efterrätt
•
Underbara äppelflarn av frasig smördeg toppad med mjuka, sötsyrliga äpplen med karamell. Servera efterrätten med en len kräm som får lite bett av ingefära. Receptet har skapats av Viktor Westerlind, Årets Kock 2009.
Viktor Westerlind
Årets kock 2009
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
655 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 39 g |
Ingredienser
Smördeg
|
2 skivor |
---|---|
Äpplen fast sort
|
2 |
Citrongräs
|
1 |
50 g | |
Rårörsocker
|
50 g |
Ingefärskräm:
2½ dl | |
Hackad syltad ingefära
|
½ dl |
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
1 dl |
Majsstärkelse
|
1 msk |
1 msk |
Pumpakärnor:
Pumpakärnor
|
50 g |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Flingsalt
|