Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Betyg

(1194 st)

Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan - den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 skivor

Rostad krisp:

  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 msk florsocker

Vaniljkräm

  • hallon
  • citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form ca 1 ½ liter och låt stelna. Värm 1 ½ dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna. Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Låt terrinen stå över natten så att den stelnar ordentligt. Rosta nötter, pumpa- och solroskärnor i en stekpanna ca 5 min. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till krämig konsistens. Skär skivor av terrinen med varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad krisp och hallon. Garnera med citronmeliss. Tips! Terrinen ger 20 portioner och går utmärkt att frysa.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem