Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Efterrätt
Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan - den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/randig-chokladterrin-rostad-krisp-och-vaniljkram/

Gör så här

  • Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form ca 1 ½ liter och låt stelna.
  • Värm 1 ½ dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna.
  • Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Låt terrinen stå över natten så att den stelnar ordentligt.
  • Rosta nötter, pumpa- och solroskärnor i en torr varm stekpanna ca 5 min. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt.
  • Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till krämig konsistens.
  • Skär skivor av terrinen med varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad krisp och hallon. Garnera med citronmeliss.
Klart!

Terrinen går utmärkt att frysa.

Energi:

400 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 30 g

Ingredienser

4½ dl
Mörk choklad
300 g
Ljus choklad
300 g
Vit choklad
300 g
Rostad krisp:
Hackade hasselnötter
½ dl
Pumpakärnor
2 msk
Solroskärnor
1 msk
Florsocker
1 msk
Vaniljkräm
Vaniljstång
1
1 dl
1 dl
Florsocker
2 msk
Hallon
Citronmeliss