Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Efterrätt
Randig chokladterrin, rostad krisp och vaniljkräm

Lyxig chokladterrin som är väl värd mödan - den är inte svår men tar en stund att göra. Servera chokladterrinen med hemlagad, ljuvlig vaniljkräm och rostade, krispiga frön och nötter.

Ingredienser

4½ dl
Mörk choklad
300 g
Ljus choklad
300 g
Vit choklad
300 g

Rostad krisp:

Hackade hasselnötter
½ dl
Pumpakärnor
2 msk
Solroskärnor
1 msk
Florsocker
1 msk

Vaniljkräm

Vaniljstång
1
1 dl
1 dl
Florsocker
2 msk
Hallon
Citronmeliss

Gör så här

  • Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form ca 1 ½ liter och låt stelna.
  • Värm 1 ½ dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna.
  • Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Låt terrinen stå över natten så att den stelnar ordentligt.
  • Rosta nötter, pumpa- och solroskärnor i en torr varm stekpanna ca 5 min. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt.
  • Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till krämig konsistens.
  • Skär skivor av terrinen med varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad krisp och hallon. Garnera med citronmeliss.
Lägg till recept till tillagad

Terrinen går utmärkt att frysa.

Näringsvärden, per port

Energi:

400 kcal

Energifördelning: per port
Protein: 4 g
Fett: 30 g
Kolhydrater: 28 g
https://www.arla.se/recept/randig-chokladterrin-rostad-krisp-och-vaniljkram/