Cheesecakemousse
45 min
Efterrätt
•
Havre och blåbär är nordisk superfood som vi borde äta mycket mer av. Kombinera dem i den här ljuvliga desserten så boostar du med näring samtidigt som du bjuder på något riktigt gott. Om du inte får tag i oxalis så fungerar det fint med citronmeliss eller mynta. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie Sommarström
Årets kock
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Havresmulor :
Blåbärskompott:
Cheescakemousse:
Servering:
Energi:
484 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 53 g |
Fett: | 28 g |
Ingredienser
Havresmulor :
Havregryn
|
3 dl |
---|---|
50 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Rapsolja
|
2 msk |
Hjorthornssalt
|
1½ krm |
Blåbärskompott:
Strösocker
|
¾ dl |
---|---|
Frysta blåbär
|
250 g |
Citron, pressad saft
|
½ |
Potatismjöl
|
2 tsk |
Cheescakemousse:
1 dl | |
150 g | |
½ dl | |
Florsocker
|
1 dl |
Salt
|
½ krm |
Oxalis
|
1 kvist |
---|