Sojagravad oxfilé med smörstekt panko och vitost

Sojagravad oxfilé med smörstekt panko och vitost

60+ min
Nyårets festliga filé får asiatisk touch med soja och crunchig panko. Perfekt rätt att förbereda!
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/sojagravad-oxfile-med-smorstekt-panko-och-vitost/

Gör så här

  • Putsa köttbiten så att den blir jämntjock. Blanda socker, soja, salt och timjan i en plastpåse. Lägg köttet i påsen.
  • Lägg i kylen ca 10 tim. Vänd på köttet några gånger under tiden.
  • Lägg vitosten i frysen.
  • Vid servering, stek panko gyllene i smör och låt rinna av på hushållspapper.
  • Skär köttet i 12 tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa köttet med panko och krasse. Riv över den frusna vitosten.
Klart!
Energi:

57 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Oxfilé
125 g
Strösocker
2 msk
Japansk soja
2 msk
Salt
1 msk
Färsk timjan
2 kvistar
75 g
Panko
½ dl
Smörgåskrasse
1 ask
1 msk