Variation på blomkål med löjrom
45 min
Förrätt
•
En oväntad trio blir festlig förrätt. Överraska dina gäster med rostad blomkål, len blomkålscrème och löjrom. Supergott! Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom Sjöstedt
Årets kock 2008
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lägg rommen i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut rommen.
Energi:
155 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 7 g |
Fett: | 11 g |
Ingredienser
Blomkål
|
500 g |
---|
Olivolja
|
1 tsk |
---|---|
Stött hela fänkålsfrön
|
1 tsk |
Gul lök
|
½ |
---|---|
1 dl | |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt och peppar
|
Löjrom
|
100 g |
---|---|
Färsk körvel
|