Variation på blomkål med löjrom

Variation på blomkål med löjrom

Betyg

(46 st)

En oväntad trio blir festlig förrätt. Överraska dina gäster med rostad blomkål, len blomkålscrème och löjrom. Supergott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g blomkål
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk stött hela fänkålsfrön
  • 100 g löjrom
  • färsk körvel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär eller bryt loss ca 200 g buketter från blomkålshuvudet. Blanda dem med olivolja och fänkål i en ugnssäker form. Salta och peppra. Rosta i övre delen av ugnen tills blomkålen är mjuk, ca 10 min. Skala och skär löken och resten av blomkålen i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa blomkål och lök med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med citron och salt. Servera rostad blomkål och blomkålscrème med löjrom. Garnera med körvel och droppa över lite olivolja.

Tips:

Lägg rommen i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut rommen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem