Petits-choux med löjrom och hummer

Petits-choux med löjrom och hummer

1 tim Buffé Förrätt
Petits-choux, franska små tilltugg, med lyxig fyllning på smetana, hummerkött och löjrom. Perfekt till nyårsfirandet eller som drinktilltugg på festen. Dessutom kan du baka petits-chouxerna i förväg.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka upp smör, vatten och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning.
  • Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under vispning tills degen är blank och släpper från kanterna.
  • Klicka ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Vispa smetana och smaksätt med ingefära, svartpeppar och gräslök.
  • Hit kan du förbereda.
  • Skär ett lock på varje petit-choux, lägg på fyllningen och toppa med löjrom, hummer och ev gräslök.
Klart!
Tips:

Petitx-chouxerna kan bakas dagen innan. Toppa dem ev med svarta sesamfrön innan gräddning. Öppna gärna ugnsluckan någon gång under gäddningen för att släppa ut ångan från ugnen.

Energi:

90 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 7 g

Ingredienser

75 g
Vatten
1¾ dl
Tomatpuré
1½ msk
Vetemjöl
2 dl
Ägg
3
Fyllning:
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Grovmalen svartpeppar
2 krm
Finhackad färsk gräslök
½ dl
Löjrom
50 g
Grovhackat hummerkött
50 g