Petits-choux med löjrom och hummer

Petits-choux med löjrom och hummer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(42 st)

Petits-choux, franska små tilltugg, med lyxig fyllning på smetana, hummerkött och löjrom. Perfekt till nyårsfirandet eller som drinktilltugg på festen. Dessutom kan du baka petitx-chouxerna i förväg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Fyllning:

  • 2 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ dl finhackad färsk gräslök
  • 50 g löjrom
  • 50 g grovhackat hummerkött

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör, vatten och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under vispning tills degen är blank och släpper från kanterna. Klicka ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Vispa smetana och smaksätt med ingefära, svartpeppar och gräslök. Hit kan du förbereda. Skär ett lock på varje petit-choux, lägg på fyllningen och toppa med löjrom, hummer och ev gräslök.

Tips:

Petitx-chouxerna kan bakas dagen innan. Toppa dem ev med svarta sesamfrön innan gräddning. Öppna gärna ugnsluckan någon gång under gäddningen för att släppa ut ångan från ugnen.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem