Päron med vanilj och hasselnötskräm

Päron med vanilj och hasselnötskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Gör som proffsen– servera inkokta vaniljpäron med ägg av nötkräm och isig chokladgranité. Lite pyssligt men räkna med beröm.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 små päron
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitt vin

Hasselnötskräm:

Granité:

  • 1½ dl vatten
  • ½ dl flytande honung
  • 70 g mörk choklad
  • ½ msk finhackad färsk ingefära
  • 1 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vaniljstång, socker och vin och låt lagen koka ca 3 min. Lägg i päronen och koka dem nästan mjuka. Låt svalna i lagen. Riv nougaten grovt. Sjud äggula, mjölk och grädde tills den första bubblan kommer. Ta från värmen och rör ner nougaten i krämen. Häll upp i en skål och låt kallna i kyl. Forma ev små ägg med hjälp av en matsked. Koka upp vatten och honung, tillsätt choklad och ingefära. Rör om tills chokladen har smält. Häll i en form och frys granitén minst 6 tim. Skrapa till fin snö med en sked eller gaffel. Vispa grädden lätt. Servera päronen med hasselnötskräm, chokladgranité och grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 65 g

Skriv ut

Källa: