Päron med vanilj och hasselnötskräm

Päron med vanilj och hasselnötskräm

Betyg

(18 st)

Gör som proffsen– servera inkokta vaniljpäron med ägg av nötkräm och isig chokladgranité. Lite pyssligt men räkna med beröm.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 små päron
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitt vin

Hasselnötskräm:

Granité:

  • 1½ dl vatten
  • ½ dl flytande honung
  • 70 g mörk choklad
  • ½ msk finhackad färsk ingefära

Gör så här:

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vaniljstång, socker och vin och låt lagen koka ca 3 min. Lägg i päronen och koka dem nästan mjuka. Låt svalna i lagen. Riv nougaten grovt. Sjud äggula, mjölk och grädde tills den första bubblan kommer. Ta från värmen och rör ner nougaten i krämen. Häll upp i en skål och låt kallna i kyl. Forma ev små ägg med hjälp av en matsked. Koka upp vatten och honung, tillsätt choklad och ingefära. Rör om tills chokladen har smält. Häll i en form och frys granitén minst 6 tim. Skrapa till fin snö med en sked eller gaffel. Vispa grädden lätt. Servera päronen med hasselnötskräm, chokladgranité och grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 65 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem