Nytt
Sotad renfilé med jordärtskocka och bryntsmör-vinägrett
8 tim
•
Imponera på dina gäster med sotad renfilé toppad med picklad jordärtskocka i brynt smörvinägrett, rotfruktschips och smetana. En underbar förrätt både att skåda och att äta! Denna rätt ska förberedas dagen innan så alla smaker hinner sätta sig ordentligt, då blir det även smidigare när det är dags för servering. Detta recept är skapat av Michael Andersson, Årets kock 2024.
Michael Andersson
Årets Kock
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dagen innan:
Picklad jordärtskocka:
Rub:
Sotad renfilé:
Serveringsdagen:
Brynt smörvinägrett:
Montering:
Ingredienser
Picklad jordärtskocka:
Vatten
|
2 dl |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Gul färsk chili
|
1 |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Jordärtskockor
|
ca 200 g |
Rub:
Korianderfrön
|
2 tsk |
---|---|
Svartpepparkorn
|
2 tsk |
Fänkålsfrön
|
2 tsk |
Sichuanpeppar
|
1 tsk |
Sotad renfilé:
Renfilé, dovhjortsfilé eller rådjursfilé
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Brynt smörvinägrett:
100 g | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Schalottenlök
|
1 |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
2 dl | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
|
Rotfruktschips eller potatischips, saltade
|
50 g |
Rödbetsskott, salladslök och frisésallad
|