Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor

Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor

Betyg

(10 st)

Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Blåmusslor:

Fänkålssallad:

  • 1 fänkål
  • pressad saft av 2 citroner
  • 1 dl hackad färsk dill
  • ½ tsk salt

Smörstekta brödsmulor:

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga. Skala och skiva schalottenlök och vitlök tunt. Fräs löken i smör i en stor kastrull. Tillsätt musslorna, häll på cider och salta. Koka under lock ca 5 min tills musslorna öppnat sig.

Strimla fänkålen fint, gärna på en mandolin och lägg i iskallt vatten ca 30 min. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, dill och salt.

Riv brödet i småbitar. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna i smör i en stekpanna på hög värme med en rosmarinkvist och vitlök tills de fått fin färg. Lägg brödsmulorna på hushållspapper och salta.

Servering:

Fördela musslorna och buljongen i skålar. Toppa med fänkålssalladen och brödsmulorna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem