Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor

Ciderkokta blåmusslor med smörstekta brödsmulor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Festlig förrätt med sälta från havet och sötma från cider. Blåmusslor är en riktig delikatess och betydligt enklare att tillaga än många tror.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Blåmusslor:

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® Klarifierat Smör
  • 5 dl torr äppelcider
  • 1 tsk salt

Fänkålssallad:

  • 1 fänkål
  • pressad saft av 2 citroner
  • 1 dl hackad färsk dill
  • ½ tsk salt

Smörstekta brödsmulor:

  • 4 skivor ljust bröd
  • ½ dl Arla® Klarifierat Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ½ tsk salt

Gör så här

Gör så här

Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga. Skala och skiva schalottenlök och vitlök tunt. Fräs löken i smör i en stor kastrull. Tillsätt musslorna, häll på cider och salta. Koka under lock ca 5 min tills musslorna öppnat sig.

Strimla fänkålen fint, gärna på en mandolin och lägg i iskallt vatten ca 30 min. Häll av vattnet och blanda fänkålen med citronsaft, dill och salt.

Riv brödet i småbitar. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek brödsmulorna i smör i en stekpanna på hög värme med en rosmarinkvist och vitlök tills de fått fin färg. Lägg brödsmulorna på hushållspapper och salta.

Servering:

Fördela musslorna och buljongen i skålar. Toppa med fänkålssalladen och brödsmulorna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: