Hjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad
1 tim 40 min
Huvudrätt
•
Makalöst god sås med choklad. Tommys möra hjortfilé blir kvällens givna samtalsämne. Mustigt och gott. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Tommy Myllymäki
Årets kock 2007
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
700 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 58 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 33 g |
Ingredienser
Hjortytterfilé
|
600 g |
---|---|
Svartpeppar
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
1 msk |
Sås:
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Morot
|
½ |
Rotselleri
|
½ |
Bacon
|
1 skiva |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
1 msk | |
Rödvin
|
4 dl |
Balsamvinäger
|
½ dl |
Köttbuljong
|
4 dl |
Kanelstång
|
1 |
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt och peppar
|
|
Majsstärkelse
|
|
30 g | |
Mörk choklad
|
50 g |
Grönsaker:
Butternutpumpa
|
300 g |
---|---|
Svamp
|
200 g |
Färsk brysselkål
|
150 g |
Rödlök
|
1 |
2 msk | |
Salt och peppar
|