Kryddstekt ankbröst med apelsinsky och krispiga svartrötter

Kryddstekt ankbröst med apelsinsky och krispiga svartrötter

1 tim Buffé Huvudrätt
Festlig rätt som är enkel att lyckas med och inte kräver timmar i köket. Ett mört ankbröst i apelsinsky serveras med ugnsstekta svartrötter och blir till en fantastisk smakkombination. Receptet är skapat av Peter J Skogström, Årets ko ck 2006.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
Klart!
Tips:

Ankbröstet ska ha en innertemperatur mellan 60-64°. När du reducerar sås är det bra att mäta innehållet med en kniv för att veta hur mycket du ska reducera såsen. Spar stekpannan med det smälta ankfettet och gör skyn i ankfettet. Vill du ha mer syra i såsen kan du tillsätta några matskedar lagrad vitvinsvinäger.

Näringsvärden, per port exkl puré

Energi:

435 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum