Kryddstekt ankbröst med apelsinsky och krispiga svartrötter

Festlig rätt som är enkel att lyckas med och inte kräver timmar i köket. Ett mört ankbröst i apelsinsky serveras med ugnsstekta svartrötter och blir till en fantastisk smakkombination.

Provlagat av Arla Köket Provlagat av Arla Köket
Kryddstekt ankbröst med apelsinsky och krispiga svartrötter
Klart!

Näringsvärden, per port exkl puré

Energi:

435 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 22 g
Tips:

Ankbröstet ska ha en innertemperatur mellan 60-64°. När du reducerar sås är det bra att mäta innehållet med en kniv för att veta hur mycket du ska reducera såsen. Spar stekpannan med det smälta ankfettet och gör skyn i ankfettet. Vill du ha mer syra i såsen kan du tillsätta några matskedar lagrad vitvinsvinäger.

Ingredienser