Stekt biff med ugnsbakade betor, kryddig krassekräm och rostad vitlökssky
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Nyårets kanske godaste huvudrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Tänk family style dinner och laga även upp den vegetariska huvudrätten. Servera sedan komponenterna var för sig så får alla runt bordet ta för sig och smaka av allt.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Rostad vitlökssky:
Picklad silverlök:
Ugnsbakade rotfrukter:
Krassekräm:
Stekt biff:
Energi:
645 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 29 g |
Fett: | 43 g |
Ingredienser
Rostad vitlökssky:
Strösocker
|
½ dl |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Vitlök
|
1 |
Schalottenlök
|
1 |
Svartpepparkorn
|
10 |
Champagnevinäger
|
1 dl |
Färsk timjan
|
5 kvistar |
Kycklingbuljong
|
5 dl |
50 g | |
Salt
|
Picklade silverlök:
Silverlökar
|
2 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
2 dl |
Ugnsbakade rotfrukter:
Rödbetor
|
3 |
---|---|
Gulbetor
|
3 |
Persiljerötter eller palsternacka
|
3 |
25 g | |
Olja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Hela fänkålsfrön
|
1 msk |
Färsk persilja
|
Krassekräm:
Buskkrasse eller smörgåskrasse
|
40 g |
---|---|
Olja
|
½ dl |
1 dl | |
250 g | |
Salt
|
1 krm |
Stekt biff:
Ryggbiff, 3 cm tjocka
|
3 skivor |
---|---|
Olja
|
|
50 g | |
Vitlöksklyftor, krossade
|
3 |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Lagerblad
|
2 |
Salt och svartpeppar
|