Oxfilé med jalapeñokroketter och majonnäs på brynt smör
•
Detta är en riktigt smakrik och festlig rätt som passar utmärkt att servera till nyår. Lyxig oxfilé med krispiga jalapeñokroketter och len majonnäs på brynt smör. Till detta serveras det även smörstekta grönsaker och picklad majrova. Receptet är skapat av Johan Backeus, Årets kock 2017.
Johan Backeus
Årets kock 2017
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Kroketter:
Vinägerkokt rödlök:
Majonnäs:
Smörstekta grönsaker:
Picklad majrova:
Servering
Fritera kroketterna i förväg och "puffa" dem i ugnen när det är dags att äta.
Energi:
1160 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 53 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 84 g |
Ingredienser
Oxfilé
|
600 g |
---|---|
Salt och peppar
|
|
Rapsolja
|
1 msk |
80 g | |
Krossad vitlöksklyfta
|
1 |
Kroketter
Mandelpotatis
|
400 g |
---|---|
Färsk grön jalapeño
|
1 |
100 g | |
Äggula
|
1 |
50 g | |
Vetemjöl
|
1 dl |
Ägg
|
2 |
Panko
|
3 dl |
Matolja till fritering
|
Vinägerkokt rödlök
Rödlök
|
1 |
---|---|
Champagnevinäger
|
½ dl |
Majonnäs
100 g | |
Ägg
|
1 |
Champagnevinäger
|
2 msk |
Rapsolja
|
1 dl |
Smörstekta grönsaker:
Broccoli
|
250 g |
---|---|
Kantareller
|
50 g |
2 msk |
Picklad majrova
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
1½ dl |
Majrova
|
1 |
Till garnering:
Färsk körvel
|
|
---|---|
Färsk dragon
|
|
Färsk persilja
|