Gougères – ostbollar
1 tim
Buffé
Förrätt
•
Ett salt bakverk på chouxdeg med en len kräm på lagrad ost är perfekt mingelsnacks. Dessa är lite pilliga att göra men försvinnande goda! Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie Sommarström
Årets kock
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Pâte à choux:
Ostfyllning:
Energi:
98 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 9 g |
Ingredienser
Pâte à choux:
Vatten
|
115 g |
---|---|
36 g | |
Vetemjöl, gärna Warbrokvarn Stenmalet vetemjöl
|
83 g |
Salt
|
2 g |
Ägg
|
2 |
Osttopping:
10 g | |
Vetemjöl, gärna Warbrokvarn Stenmalet vetemjöl
|
25 g |
20 g | |
Salt
|
2 g |
Strösocker
|
11 g |
Ostfyllning:
100 g | |
100 g | |
Äggulor
|
2 |
Rapsolja
|
150 g |
Salt
|
|
Sherryvinäger
|