Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor
50 min
Efterrätt
•
En nytappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet. Perfekt avslutning på en festlig meny.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Energi:
380 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 25 g |
Ingredienser
Lättvispad färskost:
150 g | |
1 dl | |
Strösocker
|
½ dl |
Karamellkokta päron:
Päron
|
2 |
---|---|
Vaniljstång
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
1 dl |
Pressad citronsaft
|
½ dl |
Krispiga jordärtskockor:
Jordärtskockor
|
4 |
---|---|
Matolja
|
2½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Maränger
|
2 |
---|---|
Plockad färsk mynta
|
½ dl |