Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

En nytappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet. Perfekt avslutning på en festlig meny.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Lättvispad färskost:

Karamellkokta päron:

  • 2 päron
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ dl pressad citronsaft

Krispiga jordärtskockor:

  • 2 maränger
  • ½ dl plockad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till färskosten och vispa till krämig konsistens.

Skala och dela päronen i halvor. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp. Lägg i päronhalvorna och låt sjuda ca 20 min. Dra av från värmen, tillsätt citronsaft och låt päronen svalna.

Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna på en mandolin eller med osthyvel. Klicka ner smör i en kastrull, lägg ner de skivade jordärtskockorna och värm till ca 140° under omrörning tills de är krispiga. Ta upp och lägg dem på hushållspapper, salta.

Servera päronhalvorna med färskosten, ringla på lite av lagen. Smula över maränger. Toppa med krispiga jordärtskockor och mynta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem