Mjölkchokladmousse med citrussallad

Mjölkchokladmousse med citrussallad

Betyg

(128 st)

Mjölkchokladmousse går att förbereda i god tid och är uppskattad dessert som är populär i alla åldrar. Servera moussen med fräsch citrussallad och chokladkrisp på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Mjölkchokladmousse:

Citrussallad:

  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 1 påse glöggkrydda à 37 g
  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner

Chokladkrisp:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka chokladen. Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladet. Tillsätt yoghurten när det svalnat något. Täck bunken och förvara i kyl över natten. Koka upp socker, vin, vatten och kryddor, låt kallna. Skär bort skalet på grapefrukt, apelsin och clementiner. Skär ut skinnfria klyftor och lägg ner i sockerlagen. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop ingredienserna till chokladkrispet till en deg. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 8 min. Låt svalna. Hit kan du förbereda. Blanda chokladkrisp och mynta. Vispa moussen med elvisp tills den tjocknar. Lägg citrussallad i botten av 8 höga glas och spritsa över chokladmousse. Toppa med chokladkrisp. Garnera ev med myntablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem