Lax med blomkål och löjrom

Lax med blomkål och löjrom

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g laxloin, t ex salmalax
  • ½ blomkålshuvuden
  • ½ dl plockad färsk dill
  • 60 g löjrom
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk saltrostade solroskärnor

Wasabikräm:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.

Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem