Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad

Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad

2 tim 15 min
Efterrätt
Går att frysa
Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/limepannacotta-med-ananas-rostade-notter-och-vit-choklad/

Gör så här

Limepannacotta:
  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  • Koka upp syrad grädde, socker och limeskal. Dra av från värmen och rör i gelatinbladet.
  • Låt svalna något. Rör ner kvargen i gräddblandningen till en slät smet.
  • Fördela smeten i portionsglas, ställ i kyl att stelna minst 2 tim.
Karamelliserad ananas:
  • Skala och skär bort den hårda mittdelen på ananasen och skär i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Smält sockret i en kastrull och rör tills det har en gyllenbrun färg. Lägg ner ananas och chili i kastrullen och låt sjuda ca 10 min.
  • Låt ananasen kallna i lagen och tillsätt limesaft.
Rostade nötter och vit choklad:
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka nötter och choklad grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 10 min, rör om med jämna mellanrum.
  • Toppa pannacottan med karamelliserad ananas, nötter och vit choklad.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 34 g
Video
Så lägger du upp din dessert snyggt

Ingredienser

Limepannacotta:
Gelatinblad
1
2 dl
Strösocker
1½ msk
Lime
rivet skal av 1
250 g
Karamelliserad ananas:
Ananas
½
Färsk röd chili
½
Strösocker
2 dl
Lime
saften av 1
Rostade nötter och vit choklad:
Macadamianötter
100 g
Vit choklad
100 g