Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad
2 tim 15 min
Efterrätt
Frysbar
•

Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016.

Jimmi Eriksson
Årets kock 2016

Ingredienser
Limepannacotta:
Gelatinblad
|
1 |
---|---|
2 dl | |
Strösocker
|
1½ msk |
Lime
|
rivet skal av 1 |
250 g |
Karamelliserad ananas:
Ananas
|
½ |
---|---|
Färsk röd chili
|
½ |
Strösocker
|
2 dl |
Lime
|
saften av 1 |
Rostade nötter och vit choklad:
Macadamianötter
|
100 g |
---|---|
Vit choklad
|
100 g |
Gör så här
Limepannacotta:
Karamelliserad ananas:
Rostade nötter och vit choklad:
Näringsvärden, per port
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 29 g |
Fett: | 34 g |
Video
Så lägger du upp din dessert snyggt

