Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad

Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Limepannacotta:

Karamelliserad ananas:

  • ½ ananaser
  • ½ färsk röd chili
  • 2 dl strösocker
  • saften av 1 lime

Rostade nötter och vit choklad:

  • 100 g macadamianötter
  • 100 g vit choklad

Gör så här:

Gör så här:

Limepannacotta:

Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp syrad grädde, socker och limeskal. Dra av från värmen och rör i gelatinbladet. Låt svalna något. Rör ner kvargen i gräddblandningen till en slät smet. Fördela smeten i portionsglas, ställ i kyl att stelna minst 2 tim.

Karamelliserad ananas:

Skala och skär bort den hårda mittdelen på ananasen och skär i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Smält sockret i en kastrull och rör tills det har en gyllenbrun färg. Lägg ner ananas och chili i kastrullen och låt sjuda ca 10 min. Låt ananasen kallna i lagen och tillsätt limesaft.

Rostade nötter och vit choklad:

Sätt ugnen på 175°. Hacka nötter och choklad grovt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min, rör om med jämna mellanrum.

Toppa pannacottan med karamelliserad ananas, nötter och vit choklad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem