Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ört- och skaldjurssmör

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 50 g skalade räkor
  • 50 g skalade kräftstjärtar
  • rivet skal av 1 lime

Sockerärtsallad

  • 2 schalottenlökar
  • 1 ask sockerärter
  • 2 krm flingsalt
  • 1 ask solrosskott

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjöl och salt. Vänd fisken i mjölblandningen. Stek den på svag värme i smör-&rapsolja ca 3 min per sida. Vispa smöret pösigt och blanda med olja. Finhacka örterna och hacka skaldjuren grovt. Blanda smöret med örter, skaldjur och lime, smaka av med salt och peppar. Skala lökarna. Strimla sockerärter och lök och blanda med flingsalt. Tillsätt ärtskotten. Servera den nystekta fisken med smöret, som får smälta över fisken, sockerärtsalladen och t ex färskpotatis.

Tips:

Solrosskotten kan bytas ut mot ärtskott.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem