Färskostglass med inkokta äpplen och champagne
2 tim
Efterrätt
•
Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo har skapat den här lyxiga efterrätten. Krämig färskostglass och sötsyrliga äpplen gifter sig fint med torr champagne. Laga bara den här rätten eller kockens hela nyårsmeny
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Färskostglass:
Inkokta äpplen:
Vid servering:
Energi:
325 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 14 g |
Ingredienser
Färskostglass:
Gelatinblad
|
1½ |
---|---|
Äppelmust
|
1½ dl |
Strösocker
|
1 dl |
250 g | |
2½ dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Inkokta äpplen:
Strösocker
|
½ dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Äppelmust
|
2 dl |
Vaniljstång
|
1 |
Röda äpplen, gärna Ingrid Marie
|
3 |
Till servering:
Champagne
|
ca 1 dl |
---|