Jordärtskockssoppa med curry och skaldjur
1 tim
Förrätt
•
Äpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp. Mixa soppan till ett härligt skum. Toppa med lyxiga skaldjur. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Tommy Myllymäki
Årets kock 2007
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 34 g |
Ingredienser
Jordärtskockor
|
600 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Äpple
|
1 |
Curry
|
2 msk |
2 msk | |
Hönsbuljong
|
6 dl |
2 dl |
Skaldjur
Havskräftor
|
2 |
---|---|
Räkor med skal
|
8 |
Pilgrimsmusslor
|
2 |
Äpple
|
1 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Olivolja
|
2 msk |
Färsk dill till garnering
|
Salt och peppar
|
---|