Jordärtskockssoppa med curry och skaldjur

Jordärtskockssoppa med curry och skaldjur

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(169 st)

Äpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp. Mixa soppan till ett härligt skum. Toppa med lyxiga skaldjur.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Skaldjur

  • 2 havskräftor
  • 8 räkor med skal
  • 2 pilgrimsmusslor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 äpple
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • färsk dill till garnering
  • salt och peppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala jordärtskockor, lök och äpple. Finhacka löken. Skär skockorna och äpplet i bitar. Fräs lök, äpple och curry i smör. Tillsätt skockor och buljong och låt koka tills skockorna är mjuka, ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa soppan och sila den genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan skummig vid servering. Skala kräftorna och räkorna. Dela kräftorna i mindre bitar. Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i smör 1 min på varje sida. Dela dem och lägg i en skål tillsammans med kräftköttet och räkorna. Skala och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple, citronskal och olivolja med skaldjuren och fördela i djupa tallrikar. Häll soppan i tallrikarna och garnera med dill.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag