Pepparstekt oxfilé med glaserade betor

Pepparstekt oxfilé med glaserade betor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Saftig oxfilé får välbalanserad smak av två olika sorters peppar. En härlig kötträtt med betor och vackert grönt smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glaserade betor

  • 400 g polkabetor
  • 400 g gulbetor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk strimlad färsk persilja

Krispig ostronskivling

Vispat örtsmör

Gör så här:

Gör så här:

Krossa rosépeppar och grönpeppar i en mortel. Gnid in köttet med kryddor och salt. Stek köttet 2-3 min per sida i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt vila 5 min innan servering. Koka betorna i vatten tills de är mjuka, 30-45 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen. Skär dem i olika stora bitar eller klyftor. Blanda smör, honung och citron i en panna och värm betorna i blandningen. Vänd ner persiljan. Rensa och riv svampen i bitar. Stek den knaprig i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Vispa smöret luftigt och blanda med örter och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör.

Tips:

Lägg örtsmöret i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut det.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem