Pepparstekt oxfilé med glaserade betor

Pepparstekt oxfilé med glaserade betor

Betyg

(47 st)

Saftig oxfilé får välbalanserad smak av två olika sorters peppar. En härlig kötträtt med betor och vackert grönt smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glaserade betor

  • 400 g polkabetor
  • 400 g gulbetor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk strimlad färsk persilja

Krispig ostronskivling

Vispat örtsmör

Gör så här:

Gör så här:

Krossa rosépeppar och grönpeppar i en mortel. Gnid in köttet med kryddor och salt. Stek köttet 2-3 min per sida i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt vila 5 min innan servering. Koka betorna i vatten tills de är mjuka, 30-45 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen. Skär dem i olika stora bitar eller klyftor. Blanda smör, honung och citron i en panna och värm betorna i blandningen. Vänd ner persiljan. Rensa och riv svampen i bitar. Stek den knaprig i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Vispa smöret luftigt och blanda med örter och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Servera oxfilén med betor, svamp och örtsmör.

Tips:

Lägg örtsmöret i en plastpåse, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa ut det.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem