Lönnsirapsglaserade jordärtskockor med färskost och tryffel
•
Jordärtskocka är en extremt underskattad råvara som här blir till lyxiga snittar med lagrad ost och en gnutta tryffel. Perfekt finger-food till nyår. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie Sommarström
Årets kock
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Energi:
110 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 7 g |
Fett: | 7 g |
Ingredienser
Jordärtskockor, små
|
250 g |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Lönnsirap
|
1 msk |
50 g | |
Salt och svartpeppar
|
|
50 g | |
Färsk tryffel, svart Gotlands
|
20 g |
Färsk timjan
|
|
Flingsalt
|