Vinbärspäron med hallon

40 min Efterrätt
Vinbärspäron med hallon

Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.

Ingredienser

Päron
8
Konc svartvinbärssaft
2 dl
Vatten
2 dl
Frysta hallon
200 g
Strösocker
½ dl
Kanelstång
1
Vinbärslikör
ev 2 msk

Sås:

4 dl
Honung
2 msk

Gör så här

  • Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel.
  • Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
  • Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar.
  • Koka päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål.
  • Smaksätt ev. lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna.
  • Blanda crème fraiche och honung. Servera såsen till päronen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

247 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,1 g
Protein: 4 % 2,4 g
Fett: 24,4 % 6,8 g
Kolhydrater: 69,6 % 42,3 g
https://www.arla.se/recept/vinbarsparon-med-hallon/