Ugnspannkaka med äpple

Ugnspannkaka med äpple

Betyg

(66 st)

Underbar ugnspannkaka med äpplen doppade i kanel och socker samt hackade nötter. Extra gott med vispad grädde smaksatt med syrliga lingon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med socker och kanel. Smält smöret i en långpanna. Häll i smeten, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Vispa grädden och smaksätt med lingonen. Skär pannkakan i bitar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem