
Ugnspannkaka med äpple
Underbar ugnspannkaka med äpplen doppade i kanel och socker samt hackade nötter. Extra gott med vispad grädde smaksatt med syrliga lingon.
Ingredienser
Antal portioner
- 2½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
-
6 dl Arla® mjölk
- 3 ägg
- 4 äpplen
- 2 msk strösocker
- 1 tsk malen kanel
-
2 msk Arla® Svenskt Smör
- ½ dl grovhackade hasselnötter
-
2 dl Arla Köket® vispgrädde
- ½ dl rårörda lingon
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med socker och kanel. Smält smöret i en långpanna. Häll i smeten, lägg i äpplena och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Vispa grädden och smaksätt med lingonen. Skär pannkakan i bitar.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut