Lövbiffspasta

Lövbiffspasta

45 min Huvudrätt
En krämig och smakrik pasta med hetta av dijonsenap och sambal oelek. Den färdig pastan toppas med smulad ädelost och färska örter. Mums!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lovbiffspasta/

Gör så här

  • Sätt på vatten till pastakoket.
  • Strimla lövbiffen grovt. Salta och peppra. Ställ åt sidan medan resten förbereds.
  • Skär svampen i klyftor. Skölj och skiva purjolöken grovt. Fräs svampen i en stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt en klick smör, purjolök och vitlök. Fräs 2–3 min. Rör ner crème fraiche, grädde, senap, sambal oelek och smulad buljong. Låt koka ihop 2–3 min. Ställ åt sidan.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.
  • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek lövbiffen hastigt i omgångar. Blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Rör ev ner det sparade pastavattenet till önskad konsistens.
  • Toppa med smulad ost och timjan. Servera direkt.
Klart!
Energi:

940 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 75 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Lövbiff
ca 400 g
Salt och svartpeppar
Champinjoner
250 g
Purjolök
1
Vitlöksklyftor, finrivna
2
2 dl
2½ dl
Dijonsenap
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Hönsbuljong
1 tärning
Till servering:
Pasta penne
360 g
140 g
Färsk timjan eller smörgåskrasse