Smulpaj

Smulpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1398 st)

45 min

Grundrecept på en lättlagad smulpaj som du kan använda till äppelpaj, blåbärspaj eller någon annan favorit. Smuldeg går fort att göra och är perfekt om du behöver en snabb dessert!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Bärfyllning:

  • ¾ liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
  • ¾ dl strösocker
  • ½ msk potatismjöl

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  3. Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  5. Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker.

Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda vaniljsås eller Arla Köket Kesella kvarg vanilj.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem