Smulpaj

Smulpaj

Betyg

(1390 st)

45 min

Grundrecept på en lättlagad smulpaj som du kan använda till äppelpaj, blåbärspaj eller någon annan favorit. Smuldeg går fort att göra och är perfekt om du behöver en snabb dessert!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Bärfyllning:

  • ¾ liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
  • ¾ dl strösocker
  • ½ msk potatismjöl

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen. Rabarberfyllning: Byt ut bären mot 1 liter (500g) rabarber i skivor. Blanda med 1 dl strösocker och 1 msk potatismjöl. Äppelfyllning: Byt ut bären mot 3/4 liter tunna äppelklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1 tsk kanel. Nektarinfyllning: Byt ut bären mot 3/4 liter tunna nektarinklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och rivet skal och saft av 1/2 citron. Plommonfyllning: Byt ut bären mot 3/4 liter plommonklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1/2 -1 tsk kanel.

Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda vaniljsås eller Arla Köket Kesella kvarg vanilj.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem