Äppelkaka

Äppelkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(341 st)

Äppelkaka är alltid en favorit att bjuda på! På en sockerkaksbotten gör du enkelt en ljuvlig hemlagad äppelkaka. Njut gärna äppelkakan med vispad grädde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 min.
  4. Vispa med handvisp under tiden ihop crème fraiche, socker och ägg bara så mycket att allt blandas.
  5. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta ut kakan och häll på fyllningen och stick ner äppelklyftorna.
  6. Grädda ytterligare 30-35 min. Låt kakan kallna och sikta ev över lite florsocker.

Tips:

För variation, gör kakan med päron i stället för äpplen.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag