Äppelkaka

Äppelkaka

Betyg

(201 st)

På en sockerkaksbotten gör du enkelt en ljuvlig hemlagad äppelkaka. Njut gärna äppelkaka med vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 min. Vispa med handvisp under tiden ihop crème fraiche, socker och ägg bara så mycket att allt blandas. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta ut kakan och häll på fyllningen. Stick ner äppelklyftorna. Grädda ytterligare 30-35 min. Låt kakan kallna och sikta ev över lite florsocker.

Tips:

För variation, gör kakan med päron i stället för äpplen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem